Årets butikk 2023

Alt om konkurransen

Oppdatert over en uke siden

Konkurranseperioden for Årets butikk 2023 er 1. desember 2022 – 30. November 2023. Vinnerne blir avslørt 13. og 14. desember.

Hvorfor en konkurrerer vi?

Prisjakt er en tjeneste laget av mennesker for mennesker. Derfor er det våre brukere som velger vinneren i Årets butikk, ingen andre kan gjøre et like nøyaktig valg. Av denne grunn vil vi si at Prisjakt årets butikk er bransjens viktigste pris – en tittel som siden 2010 har blitt presentert for butikken som virkelig satte handleopplevelsen og forbrukerne i sentrum.

Premier i konkurransen Årets butikk 2022

I konkurransen kåres en hovedvinner, Årets butikk 2023, men det er også utnevnt en sølv- og bronsevinner i hovedkonkurransen.

Vi deler også ut premier til butikkene som ligger høyest i disse kategoriene:

Årets butikk

Skjønnhet & helse

Årets fraktselskap

Sport & Fritid

Friuftsliv

Kjøkken & husholdning

Kjøretøy & tilbehør

Møbler & innredning

Barn & familie

Bygg & hage

Sko, klær & accessories

Datamaskiner & tilbehør

Foto & video

Spill & gaming

Lyd, bilde & musikk

Spesialprisen Årets fraktselskap

Vi på Prisjakt vet hvor viktig transporten er. Derfor får Prisjakts brukere rangere transport-opplevelsen av sine siste e-handelskjøp. Det fraktselskap som rangerer best i forhold til en kombinasjon av antall svar og snittkarakter vinner spesialprisen Årets fraktselskap. Vinneren blir avslørt 13. desember.

Årets butikk før og nå – en kort historie

Tidligere ble Årets butikk avgjort med en egen avstemning, men siden 2020 er konkurransen basert på butikkanmeldelser. Fornøyde kunder er butikkens beste reklame, og vi ønsker å oppmuntre brukerne våre - kundene dine - til å dele sine personlige meninger, erfaringer og erfaringer for å hjelpe andre til å ta bedre beslutninger.

I 2020 endret konkurransen også navn, fra Årets nettbutikk til Årets butikk. Vi syntes det var logisk fordi kartet har blitt tegnet på nytt og grensene mellom fysisk og online handel er uklare. Vi skiller heller ikke på fysiske butikker og nettbutikker i våre butikkanmeldelser.

Kundens handleopplevelse er like viktig hele året. Noen butikker selger sesongvarer, og for å gi alle samme mulighet til å be kundene sine om å legge igjen en butikkanmeldelse når de nettopp har handlet. I konkurransen 2022 utvidet vi derfor konkurranseperioden til å gjelde et helt års anmeldelser: fra 1. desember året før til 30. november i konkurranseåret. I 2022 introduserte vi også prisen Årets fraktselskap.