Valideringsrapport av er produkt-feed

Prisjakt feedvalidering uppmärksammar felaktigheter och hjälper er att lösa problem ni kan ha i er produktfeed.

P
Skrivet av Prisjakt B2B
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Prisjakt feedvalidering uppmärksammar om det finns felaktigheter i er produktfeed. För att få tillgång till detta verktyg behöver ni ha en standardiserad produkt-feed. Ifall ni inte ser menyalternativet Produkt-feeds i Business Center - Kontakta oss.

Om vi stöter på problem vid inläsningen får ni en valideringsrapport som hjälper er att felsöka anledningen.

Ni når rapporten genom att klicka på länken under Status som ni ser nedan.

Tolka valideringsrapporten

Valideringsrapporten är uppdelad i två delar. Den första delen, Översikten, visar en överblick av valideringen.

• Feed URL

• Senaste körning

• Antal kritiska fel

• Antal varningar

• Totalt antal påverkade erbjudanden

Den andra delen visare en tabell som beskriver vilket/vilka attribut som har felaktigheter.

• Allvarlighetsgrad, Critical eller Warning

• Påverkat fält, mer info om respektive fält hittar ni här.

• Felkod

• Totalt antal fel per attribut

• Vad är konsekvensen av felet

• Exempel ID i feed

För Exempel ID så kan ni klicka på "Ladda ner rapport"-knappen för att få en rapport med upp till 100 IDs som har någon form av varning. Ett bra sätt att börja sin felsökning!

Lite mer ingående förklaring av Felkod och Konsekvens

• Felkod

• Saknas - Det saknas ett angivet värde

• Ogiltig - Värdet följer inte våra riktlinjer

• Okänd - Vi känner inte igen värdet som är angett, det följer inte vår standard

• Konsekvens

• Beroende på fel finns det olika konsekvenser

• För Critical kommer erbjudandet alltid att exkluderas i vår inläsning

• Vid Warning kommer den rapporterade datan från det specifika erbjudandet och attributet att exkluderas. Detta kan medföra att det t.ex tar längre tid att indexera ett erbjudande (t.ex om GTIN saknas) eller att en bild saknas.