Nyhetsbrev
Nya funktioner på Prisjakt

Nyheter på Prisjakt, höst/vinter 2021

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

På Prisjakt strävar vi hela tiden efter att bli bättre och återkopplingen från våra användare är helt avgörande i vår ambition att vara konsumenternas guide till bättre beslut. Med de här förbättringarna gör vi det ännu enklare för våra användare att hitta rätt erbjudanden.

Vi har gjort det lättare att hitta begagnade produkter

Du visste väl att du kan hitta begagnade produkter på Prisjakt? Demoexemplar, begagnade och renoverade produkter har varit tillgängliga en tid, men våra användare har tyckt att det varit svårt att skilja mellan nya och begagnade produkter i sökresultatet. Det har vi åtgärdat genom att dela upp resultatet i två olika listor. Nu kan alltså användarna enkelt se enbart begagnat – eller nyproducerat – i en separat lista.

Hitta rätt erbjudande lätt

Det har alltid varit möjligt att hitta det lägsta priset på Prisjakt, men när vi pratade med våra användare insåg vi att priset inte alltid är den avgörande faktorn i ett bra köpbeslut. Eller som en användare så fint uttryckte det:

"Jag vill hitta en butik jag litar på, som säljer produkten jag letar efter till ett rimligt pris."

Sagt och gjort. Förutom att sortera sökresultatet efter lägsta pris kan användarna numera även sortera efter rekommenderad och lägst pris i lager. När de väljer lägst pris i lager kommer erbjudandena att listas utifrån tillgänglighet. Om de väljer rekommenderad sorteras erbjudandena utifrån en kombination av tillgänglighet, pris och butiksomdömen.

Ett ännu bättre sätt att hitta rätt butik

Ibland säljer många butiker samma produkt. Vi ville göra det enklare att välja rätt butik genom att tydliggöra vilka som är mest relevanta.

Därför lyfter vi numera fram två butiker lite extra: den som erbjuder lägst pris i lager och den som våra användare rekommenderar. Det betyder dock inte att vi ändrat i våra listor, de är precis som vanligt.

Vi kommer också att lyfta fram sponsrade erbjudanden, vilket ger er butiker möjligheten att köpa större synlighet överst på vår sida.

För att öka chansen att bli en butik som lyfts fram är det väldigt viktigt att ni uppmuntrar era kunder att lämna omdömen när de har handlat hos er. Med många positiva omdömen ökar butikens trovärdighet!

Att söka efter erbjudanden är nu enklare än någonsin

Vi delar in sökresan i tre delar – före sökningen, under sökningen och resultatet. Vårt främsta mål är att våra användare ska hitta vad de letar efter med minsta möjliga ansträngning. Slippa skrolla genom miljoner irrelevanta produkter. Slippa dubbelkolla stavningen för att inte hamna i en återvändsgränd. Och om användarna inte riktigt vet vad de letar efter? Då hoppas vi att våra nya förslag kommer att hjälpa dem rätt.

Det här är vår sprillans nya sökfunktion:

Sökfältet har ny och bättre design

Den första förbättringen av flera handlar om själva sökfältet. Den nya designen fångar användarens uppmärksamhet och det är smidigare att använda.

Senaste och populära sökningar

Nu kan användarna fortsätta där de slutade förra gången de besökte Prisjakt. Vi har lagt till funktionen dina senaste sökningar, men också populära sökningar som föreslår produkter som andra användare tittat på. Vi vill ju inspirera också!

Förslag och automatisk komplettering

Vi har lagt till förslag baserat på våra kategorier, butiker, produkter och varumärken i sökfunktionen. Det gör det enklare för användarna att hitta det de letar efter – samtidigt som de kan upptäcka nya, spännande produkter.

Menade du...?

Osäker på stavningen? Inga problem. Om några bokstäver råkar bli omkastade i sökfrasen hjälper vi till och lotsar användaren rätt.

Ny struktur på resultatsidan

När en användare klickar enter och landar på en resultatsida kan innehållet grupperas efter produkter, kategorier, butiker eller varumärken. Det betyder att användaren kan gå direkt från sökresultatet till exempelvis en kategorisida. Våra nya knappar gör det också enkelt att att navigera mellan de olika resultatgrupperna.

Ny produktvisning

Vi introducerar tre nya sätt att visa listan med erbjudanden: en bildbaserad vy, en informationsrik produktlista och en kompakt lista som ger bäst överblick över alla erbjudanden.

Vi hoppas ni gillar alla nya funktioner – vi lovar det kommer mer!