Övriga artiklar
Q&A: Prisprognoser ersätts med pristrender
Johan Thörn avatar
Skrivet av Johan Thörn
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Fråga: Varför har prisprognosen tagits bort?

Svar: Vi har övervakat prisprognoserna under en ganska lång tid och har kommit fram till att funktionen inte har hjälpt våra användare som vi hoppades på från början. Till exempel så är 50% av alla prisprognoser enbart en “rak linje”.

Fråga: Vad är pristrend?

Svar: Generell pristrend för andra produkter vid motsvarande tid efter lansering. Pristrenden bygger på historisk data från liknande produkter. Röd linje visar den genomsnittliga prisutvecklingen. Röd yta visar spridning.

Fråga: Kommer pristrenden att bli synlig på alla produkter?

Fråga: Varför är pristrenden inte synlig på denna produkt?

Svar: Vissa kategorier har inte tillräcklig produktinformation för att göra rimliga beräkningar. Vi kan för närvarande inte tillhandahålla pristrender på dessa produkter.

Fråga: Kommer prisprognosen bli synlig någonstans?

Svar: Nej, prisprognosen kommer att tas bort från Prisjakts samtliga marknader och produkter.