For brukere
Anmeldelse
Regler og vilkår for anmeldelser på Prisjakt

Bruksvilkår og regler for anmeldelser på Prisjakt

Oppdatert over en uke siden

Anmeldelser gir forbrukere muligheten til å dele sine erfaringer og meninger. Fordi vi ønsker at anmeldelser skal være representative for gjennomsnittsforbrukeren, har vi visse regler – for eksempel om hvem som kan legge igjen en anmeldelse, at anmeldelsene ikke skal gis mot kompensasjon, at anmeldelsene ikke kan brukes til ren markedsføring, m.fl.

Butikkanmeldelser

Hver anmeldelse må inneholde en kommentar som forklarer vurderingen. Anmeldelsen skal gjenspeile forbrukerens egne reelle erfaringer og være knyttet til planlagte eller gjennomførte kjøp. De kan også gjelde andre aktuelle forhold som butikken har påtatt seg å håndtere eller utføre for forbrukeren.

Vi tillater ikke anmeldelser som utelukkende eller som i hovedsak synes å gi uttrykk for rene generelle meninger om butikkens drift eller som mangler en klar tilknytning til egen sak.

Når en anmeldelse hevder manglende levering eller venter på refusjon, erstatning eller annen handling i en pågående sak med butikkens kundestøtte, bør anmeldelsen oppdateres når saken er avsluttet. Hvis vi anser det nødvendig, kan anmeldelsen skjules og forbli skjult inntil den oppdateres.

Viktig å bemerke:

Butikkanmeldelser tillates ikke fra personer med innflytelse på, profittinteresse i, eller som i sin yrkesrolle jobber med selskaper som driver den aktuelle butikken. Det inkluderer også anmeldelser for butikker innenfor samme konsern, selskapsgruppe, butikkjede, samt konkurrerende butikker.

Produktanmeldelser

Hver anmeldelse må inneholde en kommentar som forklarer vurderingen. Denne skal gjenspeile forbrukerens egne opplevelser av det enkelte produktet. Kommentarer basert på rykter eller antagelser er ikke tillatt.

For filmer, spill eller bøker tillates ikke såkalte spoilere, som risikerer å ødelegge opplevelsen for andre.

Viktig å bemerke:

Produktanmeldelser er ikke tillatt fra personer med innflytelse på, profittinteresse i, eller som i sin yrkesrolle jobber med selskaper som produserer, formidler, selger eller markedsfører det aktuelle produktet, eller konkurrerende produkter.

Viktig om anmeldelser

Reklame, diskreditering, sponsing

Anmeldelser kan ikke brukes til å markedsføre, eller diskreditere, et selskap, et produkt eller et nettsted. Dette gjelder spesielt hvis anmelderen er knyttet til, handler på forespørsel fra eller mottar en form for kompensasjon (f.eks. kontanter, gavekort, rabatter, varer, kuponger osv.) fra selskaper knyttet til den aktuelle butikken/produktet (ved mistanke om reklame) eller av selskaper knyttet til konkurrerende butikker/produkter (ved mistanke om diskreditering).

Denne regelen gjelder også for anmeldelser hvor det fremsettes uttalelser som (etter Prisjakts vurdering) åpenbart eller beviselig er uriktige og på grunn av dette risikerer å skade en virksomhet eller villede forbrukere.

Konkurranser og lotterier

For å redusere risikoen for at annet enn egne erfaringer og egne meninger ligger til grunn for en anmeldelse, er det forbudt å la en anmeldelse stå som vederlag for deltakelse i konkurranser eller lotterier. Anmeldelser som mistenkes å ha blitt lagt igjen under slike forhold, vil bli fjernet.

Sunn fornuft og etikette

Positivt og hyggeligt

Til tross for sterke følelser er det viktig å bruke et høflig språk. Vi tillater derfor ikke banning eller ubehagelige formuleringer. En positiv og respektfull måte å kommunisere på øker sannsynligheten for å få ønsket respons.

Respekt og mangfold

Det er strengt forbudt å dele andres personopplysninger. Tilsvarende er det forbudt å angripe eller fornærme andre mennesker, spesielt basert på kjønn, nasjonal eller etnisk opprinnelse, religion, seksuell legning, funksjonshemming eller andre personlige egenskaper. Respekt for mangfold og andres meninger er grunnleggende.

Opplysninger om bedrifter og deres ansatte

Det er ikke tillatt å publisere personopplysninger om bedrifters ansatte. Kommentarer om bedriftens handlinger bør gis i generelle vendinger uten å direkte eller indirekte nevne enkeltpersoner. Fokuser på bedriftens ansvar og handlinger i stedet for enkeltpersoner. Bruk generelle begreper som f.eks. bedriften, selgeren, kundestøtten eller annet som passer inn i konteksten og beskytter andres personopplysninger.