Prisjakt feedformat
Vi trenger en produktfeed fra deg

Informasjon om produktfeed innhold og attributter

Oppdatert over en uke siden

Den enkleste måten for oss å se alle produktene dine på er med en produktfeed (Prisfil). Det hjelper oss med å indeksere tilbudene dine til produktsidene våre og sikrer på at vi alltid har korrekt informasjon.

Jo mer informasjon du inkluderer i produktfeeden, jo lettere er det for oss å oppdatere for eksempel prisendringer og å legge til nye produkter fra ditt sortiment.

* Tidligere har vi brukt Prisfil i vår kommunikasjon, men vi har valgt å bytte til produktfeed da det har blitt et mer akseptert begrep. En produktfeed er dermed det samme som en Prisfil

Dette er en produktfeed

En produktfeed inneholder viktige data om produktene dine. Bant annet produktnavn, produsentnavn, pris og produktkod (GTIN/MPN)

For at vi skal kunne lese produktfeeden din, må den bruke CSV- eller XML- filformatet, og være standarisert i henhold til Google Merchant- formatet.

Produkt-feeden skal inneholde hele butikksortimentet.

I tillegg til attributtene som er standard for Google Merchant, tilbyr vi også tilleggsattributter og verdier som gir deg tilgang til alle funksjonene våre. Eksempler på disse er member_price, prisjakt_id og flere tillatte verdier i availability.

member_price - Medlemspriser: Viser rabattert priser som kun gjelder medlemmer av medlemsklubben.

prisjakt_id- Prisjakt-id: Koble tilbudet ditt til et produkt fra oss direkte i produktfeeden din, og tilbudet ditt vil bli oppført på riktig produktside direkte.

Produktfeeden skal være kontinuerlig tilgjengelig via en nettadresse hvor vi kan hente oppdaterte informasjon fra. Når vi har lagt til feeden i systemet vårt, kan du bruke verktøyene våre i Business Center for å se statusen til produktene dine.

Se alle våre attributter her

Attributter som er obligatorisk i din produktfeeden:

Attributt

En kort oversikt

• ID-en forblir den samme når du oppdaterer informasjonen.

• en unik verdi for hvert produkt

• kan inneholde: Tall, bokstaver (uavhengig av store og små bokstaver), bindestreker (-) og understreker (_)

• Et tips er å bruke SKU-er eller MPN-er som alltid er unike

• Bruk samme tittel som på produktsiden din

• må inneholde hele produktnavnet (Navnet må inneholde både produsent- og modellbetegnelse.)

• Legg til eventuell variantinformasjon: farge, størrelse, kjønn osv.

• Bruk det bekreftede domenenavnet ditt.

• Start med http eller https.

• Overhold RFC 3986

• Blandede verdier: tall, valuta (ISO 4217) og desimaltegn

• Kun én prisverdi per produkt

• "På lager" angir at produktet leveres til kunde i løpet seks virkedager.

• "Ikke på lager" angir at produktet ikke finnes på lager hos butikken.

• "Innkommende [dato]" angi at produktet ikke finnes på lager, men forventes å komme på lager hos butikken på en kjent dato.

• "Forhåndsbestilling [dato]" angir at produktet ennå ikke er sluppet, men har en kjent lanseringsdato.

• "Ny" angir at produktet selges som nytt i ubrutt forpakning.

• "Demo" angir at produktet har vært brukt som f.eks. utstillingsmodell.

• "Brukt" angir at produktet er åpnet og brukt eller reparert (renovert).

• "Nedlastning" angir at produktet, f.eks. eksempel et dataspill, leveres i digitalt format via nedlastning og ikke på fysisk medium.

Attributter vi anbefaler å tillegge:

Attributt

En kort oversikt

• Riktig kategorisering hjelper oss med å gjøre produktene synlige for brukerne våre

• Hvis du ikke har mulighet til å legge inn Google-kategorisering, kan du legge inn kategoriene du har i butikken din i dette attributtet i stedet. Angi hele navigasjonsveine for kategorien, for eksempel: Electronics > Smartphones > Android

• Ikke send inn et GTIN-nummer i de begrensede intervallene. De begrensede intervallene har prefiksene 02, 04 eller 2.

• Ikke send inn et GTIN-nummer i kupongintervallene. Kupongene har GS1-prefiksintervallene 05 eller 98–99.

• En eller flere lenker til produktbilde.

• Bildene skal være uten vannstempel og andre typer butikk- eller produsentmerking.

• Bruk kun ett attributt av denne typen per produkt

• Skriv inn produktets unike ID-nummer, mpn

• Bruk denne innstillingen når fraktkostnadene for produktet ikke er angitt i Bussiness Center-kontoen din, eller når du må overstyre fraktkostnadene eller leveringstidene som er angitt i Bussiness Center-kontoen.

• Send inn dette attributtet (tilbudspris) i tillegg til attributtet pris [price] med standardprisen

• Skill startdatoen og sluttdatoen fra hverandre med skråstrek (/)

• Bruk en startdato som er før sluttdatoen.

• Brukes sammen med attributtet for tilbudspris [sale_price].

• Medlemskap må være gratis.

• For å aktivere salgspriser, kontakt en selger hos oss.

Hvis produktet har url https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5209794, er Prisjakts id 5209794.

• Bruk numeriske verdier

• Bruk punktum som desimalskilletegn

• For produkter med flere størrelser, bruk separate linjer for hver størrelse.

(Dette er slik at hver størrelse blir sett på som et eget tilbud og dermed blir filtrerbar etter størrelse)

• Ikke legg til informasjon som "ingen", "ikke tilgjengelig" eller "NA"

• Bruk standardverdier

• Ikke legg til informasjon som "ingen", "ikke tilgjengelig"

• Bruk standardverdier